Veelgestelde vragen

Vraag & antwoord


Algemeen

Dat is verschillend per locatie. Er is een minimum van 36 kinderen om het kamp doorgang te laten vinden. Afhankelijk van het aantal beschikbare velden, trainers en andere relevante zaken wordt het maximum bepaald.

In Haarlem en Amsterdam (Olympisch Stadion). De kampen staan onder leiding van Youth Ability en zijn toegankelijk voor meiden van 7 t/m 14 jaar. Natuurlijk zijn op alle andere dagkampen meiden ook van harte welkom. In Soest (14 t/m 17 jaar) gaat het om een gemengd kamp. Uiteraard slapen de meiden altijd bij elkaar op een kamer.

Een greep uit de ervaringen van de deelnemers aan de voetbalkampen/voetbaldagen kun je hier lezen.

Geen probleem. Als hij/zij jouw naam noemt bij het inschrijven dan hebben jullie dezelfde kamer en/of komen jullie samen in een trainingsgroep terecht. 

Meivakantie = Medio februari
Zomervakantie = Begin januari
Herfstvakantie = Medio mei/juni

Slaapkampen duren altijd 1 dag langer. De kinderen worden zondag al vermaakt en overnachten zondag op de slaaplocatie. De training start op maandag net zoals bij de dagkampers.

Op het moment van de start van het kamp is een minimum leeftijd van 7 jaar vereist voor de voetbaldagen/keepersdagen (zonder overnachting). Voor overnachtingskampen is de minimum leeftijd vastgesteld op 8 jaar. 

Iedereen is welkom bij ProCamp. Of je nu elke week in competitieverband speelt of af en toe op een pleintje voetbal. Ook maakt het niet uit voor welke club je speelt.

Ja er is korting vanaf het tweede gezinslid. Ook met 5 of meer vrienden of vriendinnen krijg je teamkorting. Klik hier voor meer informatie. Spelers die in één jaar zich meerdere keren inschrijven kunnen gebruik maken van de tenuekorting. Neem hierover contact op met: info@procamp.nl

Ja dat is mogelijk. Per mail of telefonisch kun je contact met ons opnemen. Tot en met 30 april kun je kosteloos van locatie en/of week wijzigen. Vanaf 1 mei brengen wij €17,50 administratiekosten in rekening.

Natuurlijk is dit geen enkel probleem. Wel zijn wij graag vooraf op de hoogte. Op vrijdag is er een grote afsluiting die je eigenlijk niet wilt missen.

Je kind wordt ingedeeld in een trainingsgroep met deelnemers van dezelfde leeftijd en zoveel mogelijk met kinderen die ook alleen op het kamp komen. Onze trainers worden vooraf getraind om juist deze situatie te herkennen en hier snel op in te spelen. Onze ervaring is dat veel kinderen binnen een uur aansluiting vinden met andere kinderen.

Eten / Drinken

Op alle locaties kunnen wij rekening houden met een dieet. In Baarn en Soest geven wij dat aan de keuken door. Indien dit niet mogelijk is treden we altijd in overleg met jullie.

Bij een voetbalkamp hoort een lekkere lunch. Wij zorgen voor brood, verschillende soorten beleg (vlees/zoet etc.) en drinken. Voor ieder wat wils. Wanneer je kind een dieet of allergie heeft kun je dit bij de inschrijving doorgeven. Hier houden we rekening mee.

Training

Bij de indeling van de kamers en trainingsgroepen wordt als eerste gekeken of er aangemelde vriendjes/vriendinnetjes zijn. Daarna worden de groepen ingedeeld op basis van leeftijd en niveau. Klik hier voor meer informatie. 

Elk jaar zoeken we de beste oefeningen uit de hele wereld. Je leert hoe je nog sneller wendbaarder wordt, makkelijker passeert en een betere traptechniek ontwikkelt. Kortom, hoe je nog meer de baas over de bal bent en daardoor een nog betere voetballer in je elftal. Klik hier voor meer informatie.

Keepers spelen bij een voetbalkamp mee als spelers en krijgen speciale aandacht bij afrondvormen en partijspelen. Daarnaast zijn er speciale keeperskampen waar alleen keeperstraining wordt gegeven. Deze trainingen krijg je tips en aanwijzingen over je techniek, maar ook je fysiek en tactisch inzicht.

Voor sommigen wel en voor anderen weer niet. Dat hangt sterk af van je basisconditie. Uiteraard is de week zo opgebouwd dat iedereen het volhoudt. Maar ga er wel vanuit dat er elke dag stevig, goed en serieus getraind wordt. Je wilt tenslotte veel leren!

Nee, de trainingen zijn overal gelijk. Op de meeste locaties hebben we ook de beschikking over kunstgras zodat we bij elke weersoort kunnen trainen. Alle trainers worden geschoold in de oefenstof tijdens de Train-de-Trainer cursus voor aanvang van de kampen. 

Bij ProCamp is er gemiddeld op elke 10 deelnemers een begeleider. Dat is vrij veel t.o.v. andere kampen, maar alleen zó kunnen wij die kwaliteit leveren die nodig is om het alle deelnemers naar de zin te maken. De trainingsgroepen bestaan uit ca. 10-16 kinderen per groep. Op elk kamp zijn er dus ook begeleiders zonder een vaste trainingsgroep.

Bij ProCamp komen zowel voetballers die in een selectie zitten als ook de enthousiaste sporters die graag zoveel mogelijk voetballen. De trainers verdelen de voetballers in verschillende groepen afhankelijk van leeftijd en niveau. Zo kan elke voetballer zich verbeteren op zijn/haar eigen niveau.

ProCamp selecteert elk jaar zorgvuldig zijn trainers. Voor de uitleg van de werving en selectie klik hier.

ProCamp maakt trainingsgroepen van circa 10-16 kinderen. Bij het keeperskamp zijn de groepen kleiner (max. 8).

Nee. Elk jaar hebben we een nieuwe thema en daarbij nieuwe oefeningen. De structuur cq. dagindeling van de trainingen houden we intact.

Zeker! Het trainingsprogramma is gevarieerd en alle facetten van het voetbal komen voorbij. De (individuele) oefenstof is erop gericht om elke speler op zijn eigen niveau te laten ontwikkelen.

Slaapkamp

Alle locaties worden compleet naar de hand van ProCamp gezet. In Baarn zijn wij gericht op alle deelnemers tussen 8 en 14 jaar. We maken hier gebruik van een groepsaccommodatie en dit brengt het echte kampgevoel met zich mee. Voor de wat oudere deelnemers (14+) maken we gebruik van het StayOkay in Soest. De kamers zijn hier kleiner en het is iets luxer. Wel is in Soest minder ruimte dan in Baarn.

In de avond is een avondprogramma in de vorm van een film, een quiz of een van de vele sportspellen. Dit afhankelijk van de locatiemogelijkheden en het weer. Omdat er veel getraind wordt is het nachtprogramma: op tijd naar bed en goed slapen. Klik hier voor meer informatie. 

08.00 - 08.30 opstaan
08.30 - 09.30 ontbijten, opruimen en klaarmaken voor training
10.00 - 12.00 training (1)
11.10 - 11.25 pauze (+ snack)
11.25 - 12.35 training (2)
12.45 - 14.30 opfrissen, lunchen & animatie
14.30 - 16.00 training (3)
16.00 - 18.00 terug naar locatie, opfrissen, doen waar je zin in hebt
18.00 - 19.00 diner
19.00 - 21.00 avondprogramma (volop leuke dingen zoals film, quiz, driekamp etc. Afhankelijk per locatie.)
21.00 - 21.30 slapen jongste spelers
22.00 - 23.00 slapen oudere spelers

Afhankelijk van de leeftijd is dit in de regel rond 21.30 uur in de avond voor de jongsten oplopend tot +/- 22.15 uur in de avond voor de oudste groepen. Iedereen is de volgende dag weer fit voor de training..!

Ja, er is altijd een telefoontoestel van ProCamp aanwezig om mee naar huis te bellen.

Ja! Op de overnachtinglocaties wordt het tenue minimaal 1x gewassen. 

Bij de start van het kamp overleggen we graag met je hoe we met je zoon/dochter het beste kunnen omgaan. Elke deelnemer mag elk moment naar huis bellen en onze trainers/begeleiders zijn door de jarenlange ervaring hier inmiddels goed in getraind.

Bijzonderheden

In principe gaan de trainingen dan gewoon door. Bij regen trachten we zoveel mogelijk van een kunstgrasveld of hal gebruik te maken. Bij heel slecht weer hebben we een alternatief binnenprogramma. Bij extreme temperaturen passen we het programma aan qua intensiteit (meer drinkpauzes etc.).

Nee. Enerzijds omdat het gevaar van stukgaan en kwijtraken groot is met zoveel andere mensen en anderzijds omdat ProCamp staat voor spelen, communiceren en sociale omgang met andere deelnemers van het kamp.

Uiteraard. Graag willen we vragen om alle relevante informatie te vermelden op het inschrijfformulier. Ook willen we je verzoeken om bij aankomst nogmaals de begeleider goed te instrueren, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan.

Indien je ten opzichte van je leeftijdsgenoten, geen significante leer- en ontwikkelingsachterstand hebt, en je niet meer dan gemiddelde aandacht vraagt is deelnemen geen probleem. Wel is de ervaring dat als het kind moeite heeft met meegaan in de groep, het zowel voor het betreffende kind, de begeleider en andere kinderen niet als prettig ervaren wordt.

Er is dan teveel aandacht en specifiek opgeleide begeleiding nodig om dit in goede banen te leiden en daar zijn de begeleiders/trainers van ProCamp niet voor opgeleid.

Nee, de leiding beschikt altijd over een telefoon en hiermee kunnen de kinderen altijd naar huis bellen. Het meenemen van een mobiel raden wij af en ontmoedigen het gebruik. Tevens is het altijd voor eigen risico.

Door onze jarenlange ervaring hebben we hiervoor een protocol. Hierbij staat de veiligheid van deelnemers & trainers altijd voorop. De volgende maatregelen nemen we:

  • Extra rust tijdens en voor/na oefeningen
  • Drinken is van groot belang. Er is een verplichte drinkpauze na elke oefening. Regelmatig vullen we de bidons bij
  • Maak zoveel mogelijk gebruik van schaduw om af te koelen.
  • Bij een buitenkraan koppelen we een tuinslang. Zo kunnen we altijd voor verkoeling zorgen.
  • Op al onze kampen is zonnebrand aanwezig. Wij smeren iedereen regelmatig in. Aan ouders vragen we om dit voorafgaand aan de dag te doen. Bij de slaapkampen verzorgen wij dit.
  • Trainers zijn extra alert op de deelnemers en op elkaar (vermoeidheid, uitdroging etc. etc.)
  • Bij extreem weer besluiten we om naar binnen (animatie) te gaan of organiseren we 'waterpret' op het veld.

Betaling - Annulering

De annuleringsvoorwaarden kun je hier lezen. 

Je kunt via je eigen bank direct per iDEAL of Bancontact (België) het inschrijfgeld overmaken. Daarnaast is er de mogelijkheid om met je creditkaart het bedrag te betalen.

Je eigen bankafschrift is hiervoor bindend. Indien wij je betaling niet terug kunnen vinden nemen wij contact met je op.

Inschrijving

116 (lengte t/m 120)
128 (lengte 120-128)
140 (lengte 130-140)
152 (lengte 142-152)
164 (lengte 154-164)

S   (herenconfectiemaat 44)
M  (herenconfectiemaat 46-48)
L   (herenconfectiemaat 50)
XL (herenconfectiemaat 52)

Bij twijfel neemt u de grotere maat. Is de maat groter dan XL dan kunt u dat aangeven in het opmerkingenvakje bij het aanmeldformulier.

Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met info@procamp.nl

Dit kan tot 1 juni. Na dit moment gaat alles naar de drukker.